Nemzeti Vágta

Nemzeti Vágta

2013.09.20. - 2013.09.22.

Budapest, Hősök tere -  

kedvencekbetérkép

A Nemzeti Vágta a magyar városok, falvak ünnepe; célja, hogy a nemzeti lovas hagyományt felelevenítse, új tartalommal gazdagítsa, és nagyszabású kulturális fesztivált hozzon létre.

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő, nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény.

A Nemzeti Vágtán a magyar települések által nevezett lovak és lovasok, mérkőznek meg szeptember 20-22 között, Budapesten, a Hősök tere körül, ehhez méltó látványos és emelkedett körülmények között.

A hat évvel ezelőtti elképzelés mára már hagyománnyá ért és az esemény évről-évre több hazai és külföldi látogatót vonz. A rendhagyó helyszínével igazi kuriózum a nemzetközi rendezvények között, ugyanis nincs még egy olyan példa a világban, hogy egy olyan frekventált turisztikai látványosság  mint a Hősök tere, adjon helyet egy lovas eseménynek.

És nincs még olyan összetett fesztivál hazánkban, mely több száz települést mozgatna és közel száz településnek adna bemutatkozási lehetőséget a Főváros szívében.

A vidéket felhozzuk a Fővárosba és a fesztivál idejére egy kis Magyarországot varázsolunk az Andrássy úti Vágta Korzóra.

Várjuk szeretettel 2013-ban is a Nemzeti Vágtán és a többi helyszínein a Vágta Korzón és az Országkonyhán.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

Facebook